torsdag 9 juni 2011

Lilla hallen

Stugan på landet har stått där den har stått i över 100 år. För 3 år sedan kom jag hit för första gången. Jag föll pladask för husets fantastiska karaktär. Under de senaste åren har stugan genomgått renovering från topp till tå. Alla rum har renoverats, även tak och fasad på utsidan och den tillhörande ladan.

En av de första rummen att göras iordning var den lilla hallen på bottenvåningen. Masonitväggarna var mintgröna och ytterdörren igensatt av hyllor när vi började arbetet. Det vackra trägolvet har bevarats och såpaskurats. Lilla hallen har fått en ansiktlyftning med hjälp av linoljefärg och vackra tapeter. 


Dörr och lister var målade i en vacker grön ton som jag ville bevara och framhäva. Genom att ta med en bit av en list till färgaffären lyckades de ta fram en linoljefärg i exakt samma ton. Panel sattes upp som målades med linoljefärg. De vackra medaljongtapeterna är från Laura Ashley.  Takhyllan målades med linoljefärg och sattes på plats igen, denna gång med konsoller. Dörren skrapades för att vitmålas men när den vackra gröna underliggande färgen kom fram så bestämde jag mig för att behålla dörren omålad - åtminstone för tillfället.


Mycket förändras under arbetes gång. Detta som var tänkt som en hall har ny förvandlats till en toalett med mulltoa och komod. Vi brukar skoja om att det är byns finaste toalett - med linoljemålad panel och medaljongtapeter. Men det är en annan historia. På återseende mina vänner!

2 kommentarer:

Louise Interiör sa...

Älskar före och efter bilder...

Du är duktig Paula! Men som man säger "en redig kvinna reder sig själv"

Ginas stickverkstad sa...

Håller med Louise. Du är SÅ duktig.
Kram Gina