söndag 13 mars 2011

Fint fika!

I helgen har jag rest ner till vänner i Nybro. Har fått eget rum i deras underbara nyrenoverade hus. Vi började helgen med lördagsfrukost med färska frallor från fantastiska Sandbergs Konditori. Frallor med dinkel, råg eller smält ost, gott pålägg och te. Vilken start på dagen!

Det har varit en lugn helg. Vi gjorde en liten utflykt och tittade på gamla smålänska torp och gårdar. Underbara röda stugor med mossiga takpannor och knotiga fruktträd. Allt inramat med pittoreska trägärdsgårdar. Vill adoptera varenda övergiven stuga.

Vi har också hunnit med fint fika, naturligtvis från fantastiska Sandbergs.

Tackar mina vänner för visiten i Småland. Tänker på de röda stugorna i skogsbrynet och tänker på alla löpmeter med trägärdsgård som fullbordar intrycket av svensk idyll. Har länge drömt om att sätta upp en trägärdsgård rund min lilla stuga. Till sommaren kanske!

2 kommentarer:

lisa.karin sa...

Bakverk i långa rader... Läckert uppradade i sina hyllor... Det finns två fantastiska ställen som jag hittat, Sandbergs konditori i Nybro och Brödhuset i Göteborg... Du borde testa om du inte redan gjort det...

Johan Beat sa...

Kakor!
Vilken mysig blogg du har.

Självklart hittade jag dig. Mohaha

/Johanstickar